lunes, 15 de febrero de 2010

Viladrau - La Garriga 2010: Mooooolt fred!!

Són poc més de les 3 de la matinada quant aquest cop sona el despertador! És una de les marxes que m'és s'ha de matinar. Amb la cara ja ho diem tot, però com diu la Dolo, som uns privilegiats de poder-ho fer, ja que molts del que poden no volen i alguns dels que volen no poden.
Enfilem camí cap a la Garriga, deixem el cotxe a prop de l'arribada, i anem a fer cua per agafar el bus que ens portarà cap al punt de sortida. Mentre fem cua, saludem als companys retrobats de la CCCR, on intercanviant diverses opinions, n'hi ha una que tots compartim. Passarem fred, molt fred.

Quant per fi ens posem a caminar, són 2/4 de 7 del matí. Anem a un ritme alt,hem d'entrar en calor ràpidament. El terra que trepitgem es troba absolutament glassat i la Temperatura deu rondar els -5/-10 ºC. De seguida arribem al primer control de pas, on la coca amb xocolata calenta ens fa acabar d'entrar en calor. No obstant, no podem parar gaire, o tornarem a quedar freds. A partir d'aquí, el pendent augmenta progressivament, i a mesura que guanyem alçada, anem guanyant cm de neu, fins que arribem a l'ermita de Sant Segimon, on les condicions no tenen res a envejar a les del Trail Blanch de Font Romeu. Anem seguint per pistes completament nevades, amb un ben bé un pam de neu. En aquest punt, el "sherpa" Juanito ens va guiant a través de draceres per tal d'arribar el més aviat possible a coll formic. Evidenment, al anar per draceres hem d'obrir traça sobre la neu, i per tant a cada passa s'han d'aixecar les cames com si estiguessim fent "skipping". És un zona on es gasta molta força en rel·lació a la distància que s'avança.
Finalment arribem a collformic. Portem unes 3 hores de marxa i uns 15 km recorreguts.
A partir d'ara, però, el terreny és favorable, i a les pistes del pla de la calma ens possem a trotar en alguna que altra zona.
Després del pla de la calma ens endinssem per uns corriols, possiblement el tram més tècnic de la caminada, fins que finalment anem a parar a una pista. A partir d'aquí la Dolo i un servidor mirem de possar un ritme elevat, per tal d'atrapar al Juanito, la elvira i la rtesta de companys del CEI que es troben per davant. Finalment, just abans d'arribar a l'últim avituallament, aconseguim reagrupar-nos i fer els últims km fins a la Garriga entran tots en grup.

Finalment el membres del CEI acaben entrant entre els 70 primers, una dada que tot i ser una carrera no competitiva, cal destacar, doncs prenien la sortida prop de 1000 marxadors.
I per acabar, una bona dutxa d'aigua calenta, per treure'ns tot el fred de sobre!

Dades GPS:
http://connect.garmin.com/activity/24738172

Josep Bosch Collado

No hay comentarios:

Publicar un comentario